Overgang

Het is alweer zo ver: met z’n allen even in de overgang. Zonder opvliegers en andere hormonale toeters en bellen, maar waarschijnlijk wel met een korte terugblik. Van 2014 naar 2015. Wat is de tijd toch snel gegaan.

Misschien herken je dit ook wel; zo rond de jaarwisseling moet ik altijd een aantal administratieve zaken afronden en klaarzetten voor het nieuwe jaar. Dit geldt ook voor mijn kilometerregistratie en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik daar gedurende het afgelopen jaar niet zo gek veel aandacht aan heb besteed. Dus hier zit ik dan met mijn agenda naast de laptop een Excel bestandje in te vullen. Aan de ene kant natuurlijk een vervelend klusje want hoeveel kilometer is het eigenlijk naar Drunen en weer terug…? Aan de andere kant merk ik dat het doornemen van mijn agenda me ook helpt om alles wat ik heb gedaan in vogelvlucht te bekijken. Ik word herinnerd aan de leuke mensen die ik heb gesproken, de projecten die ik heb uitgevoerd. De nieuwe klanten, achterhaalde diensten, missers en successen.

Eigenlijk zorgt die kilometerregistratie er dus ook een beetje voor dat ik een balans opmaak. Wat ging er allemaal goed in 2014, wat was leuk, wat kan anders? Soms lijkt het alsof je in een jaar niet zo gek veel hebt gedaan, maar als je dan je agenda er eens bij pakt, blijkt het dat je veel dingen gewoonweg niet zo helder meer voor ogen hebt. Langzaam maar zeker blader ik mijn jaar door en voel ik weer een beetje hoe het was toen ik in oktober dat leuke Belgische MT een teamtraining gaf met paarden en de erkenning toen een ‘oude’ klant weer contact zocht. Ik besef me steeds meer waar ik aan het begin van het jaar stond en hoe alles zich heeft ontwikkeld tot aan nu.

“Ho! Niet te lang in blijven hangen” hoor ik mezelf opeens zeggen voordat al dat terugblikken overgaat in gemijmer en gepeins. Een balans opmaken is erg goed en zinvol, maar het komende jaar verdient ook de nodige aandacht. Wat wil ik bereiken, met wie wil ik samenwerken, wat wil ik dat er in mijn leven komt? Plannen, ambities en doelen geven weer nieuwe energie.

Dus nog even die kilometers afronden en dan schrijf ik in een volgend blog hoe ik met 2015 ‘aan de slag ga’. Fijne overgang allemaal!

Deel dit bericht: