Teambuilding met paarden

‘ veranderen vanuit je kracht! ’

Even weg van de dagelijkse werkpraktijk; samen met je team elkaar op een andere manier leren kennen tijdens een leuke (mid)dag in de buitenlucht? Het Unicornis teambuilding met paarden programma is een bijzondere teamervaring waar je nog lang over na zult praten!

Jouw team; de ‘kudde’

Paarden zijn – zoals je wellicht weet – kuddedieren en afhankelijk van de kudde om te overleven. Hierdoor heeft elk paard zijn eigen plaats en rol binnen de kudde. Hierdoor zijn paarden altijd geneigd tot samenwerking en zijn zij in continu contact met de overige kuddeleden.

Zet dit paard bij een groep mensen en hij zal exact hetzelfde gedrag vertonen. Jullie zijn op dat moment zijn kudde. Het paard wil graag samenwerken en scant hiervoor de onderlinge verhoudingen, de communicatie en in welke mate er verbinding is. Hierdoor kan het paard met zijn gedrag feilloos en zonder oordeel blootleggen waar de kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen van het team op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, samenwerking, rolverdeling en leiderschap.

Onze teambuilding met paarden gaat over:

  • vertrouwen
  • samenwerken (samen doelen bepalen)
  • communicatie
  • handelen als een geheel
  • contact maken, hebben en houden
  • verwachtingen (uiten)
  • krachtig weten wat je wilt als team, dit uitdragen en ergens samen voor gaan, hoe voelt dat? (h)erkennen van de talenten van de individuele teamleden en hier optimaal gebruik van maken

Werkwijze en maatwerk voor teambuilding met paarden

Tijdens een voorgesprek bepalen we samen waar de vragen liggen of welke doelstellingen we aan de teambuilding koppelen. Hierop stemmen wij de inhoud, de (typen) oefeningen en de tijdsduur van de teambuilding af en sturen wij je een offerte op maat.

Wij starten de teambuilding altijd met een korte introductie over paarden, hun gedrag en hoe zij communiceren. Desgewenst kunnen wij daarnaast een theoretisch onderdeel verzorgen over bijvoorbeeld feedback geven of teamrollen. De boventoon wordt echter gevoerd door oefenen; samen bezig zijn en met een paard ‘de wei in’; kijken wat er werkelijk gebeurt. Wij kiezen bewust voor deze vorm van ervaringsleren omdat dit verreweg het meeste en diepste indruk maakt en de kortste (en leukste!) weg is naar helderheid en verbetering.

Tussendoor en na afloop is er voldoende tijd voor reflectie en evaluatie.

Benieuwd maar nog niet overtuigd?

Kom gerust eens een kijkje bij ons nemen tijdens 1 van onze kennismakingsworkshops of de Proeverij!

Teambuilding met paarden als onderdeel van uitje/jaarafsluiting, teamdag, etc.

De teambuilding met paarden is ook erg geschikt als onderdeel van een teamuitje, teamdag of bijvoorbeeld als kickoff van een verandertraject of een nieuw jaar. Op een leuke en leerzame manier ga je samen uitproberen en ontdekken hoe hecht je bent, wie welke rol heeft en of alle teamleden een (hun!)plek innemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Offerte aanvragen

Wanneer we niet (langer) in staat zijn om de situatie te veranderen, worden

we uitgedaagd om onszelf te veranderen.

De koffie staat klaar!

Direct een afspraak maken? De koffie staat al klaar! Het enige wat jij hoeft te doen is het formulier invullen, dan bellen wij je binnen een dag om een afspraak te maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
koffie