Omgaan met agressie

‘ veranderen vanuit je kracht! ’

Agressie en andere negatief emotionele situaties komen helaas steeds vaker voor. De kans is groot dat jij tijdens je werk vroeg of laat ook geconfronteerd wordt met agressieve personen. Omgaan met agressie, hoe doe je dat? En hoe voorkom je dat de situatie uit de hand loopt?

Waarom training omgaan met agressie?

Bij het omgaan met agressie is de manier waarop je –verbaal en non verbaal- communiceert, van groot belang. Jouw houding en gedrag roepen namelijk ook direct weer een reactie op bij de ander. Door je eigen houding, gedrag en manier van communiceren goed te kennen en hierbinnen te kunnen kiezen en variëren, zul je merken dat je gemakkelijker en met meer zelfvertrouwen omgaat met agressie en andere (negatieve) emoties. Jij krijgt zelf weer de regie over de situatie!

Doelstellingen van de training omgaan met agressie

Deze praktische training geeft inzicht in je eigen houding, gedrag en communicatie. Daarnaast krijg je door middel van korte stukken theorie afgewisseld met oefeningen, de beschikking over een ruim palet aan nieuwe, direct inzetbare technieken en mogelijkheden waaruit je bewust kunt kiezen om lastige/stresssituaties effectief het hoofd te bieden. Je kunt beter omgaan met agressie.

Na afloop van de training omgaan met agressie:

  • Ben je je bewust van hoe communicatieprocessen werken en hoe je deze kunt beïnvloeden
  • Heb je inzicht in wat jouw gedrag bij de ander teweeg brengt en hoe je gewenst gedrag bij de ander kunt realiseren
  • Weet je op welk moment je welke verbale en non-verbale technieken en vaardigheden het beste in kunt zetten en in je voordeel kunt gebruiken
  • Kun je je eigen grenzen aangeven (zowel verbaal als non-verbaal) en weet je hoe je een agressieve situatie kunt de-escaleren
  • Heb je meer zelfvertrouwen en minder angst dat een situatie escaleert omdat je weet hoe je moet handelen

De training omgaan met agressie is geschikt voor iedereen die wil leren om met agressie om te gaan.

Referenties

Klik hier om te lezen van anderen van deze training vonden!

Informatie over onze training omgaan met agressie

Ben je benieuwd wat een training omgaan met agressie voor jou als individu of voor je team kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op, kosteloos en vrijblijvend. Klik linksonder op de koffie-knop of vul het contactformulier in.

Offerte aanvragen

Wanneer we niet (langer) in staat zijn om de situatie te veranderen, worden

we uitgedaagd om onszelf te veranderen.

De koffie staat klaar!

Direct een afspraak maken? De koffie staat al klaar! Het enige wat jij hoeft te doen is het formulier invullen, dan bellen wij je binnen een dag om een afspraak te maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
koffie