Toegepaste Improvisatie

‘ veranderen vanuit je kracht! ’
Kennismakingsworkshop

Voor een Theaterimprovisatieacteur is het vanzelfsprekend; Open staan voor anderen en nieuwe situaties, écht contact maken met je gesprekspartner, in het moment zijn en (soms): Gewoon Doén!

De wereld verandert steeds sneller en wordt steeds complexer. Het is zaak om mee te kunnen gaan met die snelle veranderingen, kansen te grijpen op het moment dat ze zich voordoen. De organisaties die dat kunnen, zijn op dit moment succesvol ondanks de huidige economie.

Improviseren is iets dat je dagelijks doet. Misschien niet heel bewust, maar we doen het wel. Elke dag worden we geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen. Doordat we deze accepteren en direct daarop een volgende stap doen, gaan we verder. Dát is improviseren in een notendop.

Met behulp van de methodiek van toegepaste improvisatie bieden wij mensen en organisaties een nieuwe set tools met inzichten, principes en vaardigheden en daarmee de mogelijkheid om deze in te zetten tijdens het werk. Sta stevig in je schoenen bij onverwachte situaties door flexibel en veerkrachtig te zijn!

Wat levert improvisatie je op?

Deze workshop zorgt ervoor dat je:

  • Sneller, creatiever en flexibeler kunt handelen;
  • Positiever communiceert;
  • Inzicht krijgt in hoe jij reageert op -onverwachte- situaties en op je collega’s;
  • Gemakkelijker samenwerkt en sneller samenwerking opzoekt;
  • Kansen binnen en buiten je organisatie eerder herkent en benut.

Wij zetten hiervoor korte stukken theorie in, afgewisseld met actieve improvisatie oefeningen.

Voor wie?

Voor iedereen die gemakkelijker wil samen werken en met meer plezier en flexibiliteit om wil kunnen gaan met veranderingen en onverwachte situaties.

Trainingsduur

½ dag

Vormen

Deze training is zowel 1-op-1 mogelijk, in de vorm van coaching on the job met opdrachten, als in kleine groepen met collega’s of mensen van andere organisaties in jouw regio. Wij faciliteren elke vorm en behoefte.

Stuur een berichtje met jouw (leer)vraag naar miranda@unicornis.nl en samen overleggen we wat de mogelijkheden zijn en vooral wat het beste bij jou en jouw situatie past zodat je je optimaal kunt ontwikkelen.

Kosten

Afhankelijk van trainingsvorm en -duur

Inschrijven?

Hier vind je het inschrijfformulier

Docent en methodiek

Vanaf 2000 heeft Raymond van Driel zich toegelegd op improvisatietrainingen voor ondernemingen. Vanuit het communicatie-trainersvak heeft hij destijds de combinatie met Improvisatietheater gemaakt, wat een zeer succesvolle formule is gebleken. Inmiddels heeft hij honderden bedrijven getraind en collega-trainers opgeleid. Raymond geeft communicatietrainingen aan het bedrijfsleven en doceert als gastdocent aan de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool. Sinds 2008 verzorgt hij tevens Improvisatietrainingen aan Business studenten aan universiteit Nyenrode, de universiteit van Maastricht en de Mälardålen universiteit in Stockholm.

Offerte aanvragen

Wanneer we niet (langer) in staat zijn om de situatie te veranderen, worden

we uitgedaagd om onszelf te veranderen.

De koffie staat klaar!

Direct een afspraak maken? De koffie staat al klaar! Het enige wat jij hoeft te doen is het formulier invullen, dan bellen wij je binnen een dag om een afspraak te maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
koffie