Coaching en teamontwikkeling met paarden

‘ veranderen vanuit je kracht! ’
Samen met mijn gezin (6 personen), een hele bijzondere middag beleefd met de paarden, Miranda en Tanja.
Ondanks bij deze en gene een angst voor paarden, hebben we allemaal absolute veiligheid ervaren; wat zijn paarden eigenlijk fantastische dieren. Het werken in individuele opdrachten was inspirerend en leerzaam en ook wel een beetje spannend.
Ook bijzonder om te zien hoe de anderen zich verhouden tot het “werken”  met het paard. De feedback was positief en motiverend; kortom, een aanrader.


Margreth


Onze ervaring met Miranda en Tanja (en paarden Zwarts en Cody) heeft ontzettend veel indruk achter gelaten. We zijn heel ontspannen ontvangen op het prachtige erf midden in de natuur. Dat was heel fijn omdat we het toch best spannend vonden om met de paarden aan de slag te gaan. Wij hadden allemaal nog geen ervaring met paarden en het is natuurlijk ook best spannend om een spiegel voor te krijgen. Zowel de begeleiding met de dieren was erg prettig als de persoonlijke coaching. De samenwerking tussen Miranda en Tanja straalt ook veel passie en lol uit. Het was ook heel interessant om een rondleiding te krijgen over het erf, want de dieren hebben heel veel ruimte en kunnen zelf naar binnen en buiten lopen.

De coaching met de paarden heeft ons alle drie persoonlijke inzichten gegeven. Dit gaf ons directe aanleiding om concrete vervolgstappen te ondernemen in het leven. Zowel op werkmatig vlak als persoonlijk heeft dit effect gehad en inzichten gegeven. Ik zou het iedereen aanraden een keer te doen, zowel vanuit privé (zoals wij) of met collega’s. Miranda en Tanja kunnen je daar ontzettend goed bij helpen. Ook vragen die wij naderhand nog hadden was alle ruimte voor, ook veel later nog per mail.

Floortje


De les van B-educatis

Op 8 april was het managementteam van Educatis te gast bij Miranda. Samen met Tanja zou zij het MT een clinick geven over leiderschap. Het MT van Educatis bestaat uit negen directeuren die ieder leiding geven aan een basisschool en de bestuurder van de hele organisatie. Het onderwijs geven is hun vak.

Op deze dag krijgen zij zelf les. B, één van de paarden van Tanja, heeft ons allen in de spiegel laten kijken en daarmee ons de les gelezen! Bij de oefeningen die we met B gedaan hebben ging het om samenwerken. Als voorbeeld: hoe zorgen we met z’n drieën voor dat B via de ene opening een vierkant vak verlaat. In het onderwijs weten we het dan zo goed: je moet je voorkennis gebruiken, zoals het weten dat het paard een kuddedier is en je daar gebruik van moet maken. Voor dat je dat echter in de praktijk toepast is er meestal een fase van onderlinge verwarring en blijkt leiderschap ineens ver weg!

Kortom we hebben met elkaar een leerzame dag gehad waarbij Tanja en Miranda vanuit twee onderscheiden invalshoeken ons volop van feedback hebben voorzien!

Adri Verweij – Directeur-bestuurder Educatis


Hoi Miranda,
Ik heb enorm genoten van de workshop die je gaf aan studenten van www.Knowmads.nl. Ik vond het heel erg bijzonder om te zien hoe de paarden reageerden op de studenten  – en omgekeerd –

Wanneer we niet (langer) in staat zijn om de situatie te veranderen, worden

we uitgedaagd om onszelf te veranderen.

De koffie staat klaar!

Direct een afspraak maken? De koffie staat al klaar! Het enige wat jij hoeft te doen is het formulier invullen, dan bellen wij je binnen een dag om een afspraak te maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
koffie